Open Meal with Refugees

Open Meal With Refugees richt zich op culturele uitwisseling door middel van gezamenlijke maaltijden met deelnemers van uiteenlopende nationaliteiten uit de hele wereld. Met dit succes voor ogen, hebben we samen met onze voorziter besloten om onze inzet en activiteiten uit te breiden door het oprichten van Stichting Diversity House. We beogen met deze stichting onze reeds bestaande diensten op het gebied van gemeenschapsvorming uit te breiden met bovengenoemd aanbod aan activiteiten. Met onze stichting zullen we in staat zijn om meer vluchtelingen en (andere) Amsterdammers te bereiken.

Open Meal heeft in de afgelopen jaren reeds een naam opgebouwd en is uitgegroeid tot een groot maandelijks event waar mensen van verschillende komaf gezamenlijk kunnen eten, drinken, discussiëren, dansen en elkaars cultuur kunnen leren kennen en leren begrijpen.

Open Meal with Refugees is een maandelijks evenement om samen te eten dat mensen uit verschillende delen van Nederland bijwonen. Het concept gaat over het delen van voedsel, en we moedigen bezoekers aan om een gerecht van thuis te koken en mee te nemen om met elkaar te delen.

Open Meal bestaat sinds 2016. Sindsdien hebben we meer dan 3000 mensen bij elkaar kunnen brengen.  Dat betekent dat elke maand ongeveer 40 tot 45 nationaliteiten en ongeveer 150 mensen aanwezig zijn in onze evenementen in de Diaconie Amsterdam. Meestal komen deze mensen uit alle geledingen van de bevolking en uit verschillende landen en nationaliteiten.

Door Open Meal hebben we veel goede contacten kunnen leggen en zijn we veel te weten gekomen over andere initiatieven in Amsterdam die participatie en diversiteit binnen de samenleving beogen. Dit alles is georganiseerd door de voorzitter van de stichting, Sahr John Ngungor, samen met toegewijde vluchtelingen-vrijwilligers en veel studenten in en rond Amsterdam.

 

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •